Торта "Морско дъно"


блатове:
2 яйца
1 ч ч захар
200 гр сметана,заквасена
3 с л какао
1 ч л бакпулвер
1 ч ч брашно

крем:
1 крем с коняк ,Stilla Dolce /става с всякакъв готов крем на прах/
250 мл прясно мляко ,за разбиване на крема
125 гр крема сирене

сироп:
подсладено прясно мляко
---------------------------------------------------------------------
Разбиват се яйцата със захарта на крем.Добавят се заквасената сметана,какаото и брашното с бакпулвера.Разбива се добре.Сместа се изсипва във тортена форма за печене с диаметър =18 см ,покрита с пекарска хартия .Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса .
Проверява се с клечка за зъби.

След като изстине,се разрязва на два блата.

Крема на прах се разбива с пярсното мляко.Добавя се крема сиренето.За тези,които обичат по-сладко,може да се добави 1/2 ч ч пудра захар.

Слага се първия блат в тортена чиния/подложка.Стяга се в ринга от тортената форма.
Сиропира се и се изсипва крема.Отгоре се слага втория блат,сиропира се и той и тортата се оставя в хладилник да стегне.

Маха се ринга и се украсява по желание.

Морските фигурки са от съхнеща моделираща маса.
Покритието е от несъхнеща моделираща маса.

4 коментара:

  1. Ех, как ми се иска да съм русалката на това морско дъно :)

    Много идейна, много красива торта, Краси !

    Поздрави и пожелания за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси,
    много е красива -
    като съкровище на морско дъно!
    Поздрав и хубава седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубаво и вкусно изглежда морското дъно!

    Поздрави от слънчев Кипър!

    ОтговорИзтриване
  4. Kраси, тази торта ми направи голямо впечатление още като я видях. Невероятно реалистично изглежда всичко - и водата, и мидите и пясъка. Поздравления!

    ОтговорИзтриване