Торта-парфе

блат:
2 яйца
1/2 ч ч захар
1/2 ч ч брашно
1/2 ч л бакпулвер

крем-парфе:
300 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
1 желатин
зелена хранителна боя
------------------------------

Яйцата се разбиват със захарта на крем.
Добавя се брашното с бакпулвера.Сместа се изсипва във форма с диаметър=18 см,покрита с пекарска хартия.Пече се в умерена фурна на 180 градуса до готовност.
Когато е готов,се оставя да изстине 10 минути във формата,после се изважда върху решетка.Маха се хартията.
Млякото се затопля и в него се добавя предварително приготвения по опаковката желатин.
Сметаната се разбива на крем.Добавя се млякото със желатина и се разбърква.Добавя се и боята.
Блата се слага отново във формата.Отгоре се излива крема.Слага се в хладилник да стегне най-малко за 3-4 часа.
Украсата е от ГММ.

3 коментара:

  1. Какво красиво прлетно парфенце, Краси!

    :-D

    Лека и усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси,
    много свежа и красива -
    напълно пролетна торта парфе!
    Поздравления и много настроение, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви,Мария,Диани! :-))

    Много усмивки и за вас! :-)))

    ОтговорИзтриване