Блатове:
8 яйца
14 с л захар
12 с л брашно
1 ч л бакпулвер
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват с 7 с л захар.
Жълтъците се разбиват с останалата захар.
Добавят се към ръзбитите белтъци и се разбъркват внимателно с шпатула.
Отгоре се пресява брашното с бакпулвера и също се бърка с шпатула.
Сместа се изсипва върху пекарска хартия и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
След като изстине ,се разрязва на три блата.
Аз предпочитам да ги пека поотделно,по-лесно ми е.
Бутилката е от:
1 ч ч прясно мляко
1 яйце
1 ч ч захар
50-60 гр масло,разтопено
1 с л какао
бисквити,около 1,5 пакета
Трябва да стане тесто ,което може да се оформя в желаната форма.
Оформила съм я отделно и след като стегна в хладилника,я поставих върху тортата.
Не е нужно да е на отделна подложка.Покрита е с готова моделираща маса,оцветена със зелена боя отгоре.
Крем за сандъчето:
1 ч ч крем Бавария на прах
1 ч ч прясно мляко
1 ч ч студена вода
1 крем Оле ванилия
400 мл прясно мляко
Крема Бавария се разбива с 1 ч ч прясно мляко и 1 ч ч вода.
Крема Оле се разбива с 400 мл прясно мляко.
Смесват се.
Може да се сложи 1 желатин.
Страните на сандъчето са от готова моделираща маса.
Боядисвани са отгоре с хранителни бои и четка.
"Талаша" е от шоколадови стърготини.
Краси,
ОтговорИзтриваневпечатляваща торта - като истинско е ...
Закачлива идея и страхотно изпълнение!
Поздрав за сръчните ти ръце,Диана
Чудесна е!
ОтговорИзтриванекак се прави?
Благодаря ти ,Диди!
ОтговорИзтриванеНали сме в месеца на виното... :-))
Райна,благодаря!
Какво имаш предвид,рецептата ли?
Каня се да напиша рецептите на тортите,само да намеря малко повече време...
чакаме, тогава - не само рецептата, но и оформянето
ОтговорИзтриванеЧао